Substrát PROFÍK pre chilli papričky a papriky 15l

Kód: NG8830
7,10 € –8 %
164343 substrat profik pro chilli papricky a papriky 15l
7,10 € –8 % 6,50 €
Skladom
Môžeme doručiť do:
26.11.2024
Možnosti doručenia

Detailné informácie

Podrobný popis

Profík – substrát pre čili papričky a papriky je vyrobený zo zmesi vytriedenej svetlej a tmavej rašeliny, perlitu, jemne drveného zeolitu a ílovitej zložky. Na vyhnojenie substrátu je použitá kombinácia organického i minerálneho hnojiva a zároveň je substrát obohatený o morskú riasu. Organické hnojivo obsahuje všetky hlavné živiny aj stopové prvky. Minerálne hnojivo dodáva rastlinám dusík a vodorozpustný vápnik. Pudná reakcia je upravená jemne mletým dolomitickým vápencom. Výhody substrátu: zloženie substrátu zaisťuje dobrý prístup vzduchu ku koreňom a zároveň aj veľmi dobrú zádržnosť pre vodu a živiny perlit zaisťuje vysokú vzdušnosť substrátu, substrát vyľahčuje a zároveň reguluje pudnu vlhkosť jemne drvený zeolit zlepšuje hospodárenie s vodou, napomáha fixácii amónneho dusíka pútať živiny obmedzuje možnosť ich strát vyplavovaním obsah ílovitých častíc napomáha k zadržiavaniu vody, pútanie živín aj stabilizácii pH použité organické hnojivo je vo forme mikrogranulátu, čo zaručuje oveľa efektívnejšie rozmiestnenie hnojiva v substráte. Organické hnojivo je vyrobené zo širokej škály vstupných surovín, čím je dosiahnuté rovnomerné a dlhodobé uvoľňovanie živín. Dusík v minerálnej forme je pre rastliny veľmi ľahko prijateľný a vodorozpustný vápnik obsiahnutý v hnojive má významný vplyv na zdravý rast a vývoj rastlín (znižuje výskyt chorôb z nedostatku vápnika, napr. hnilobu na paprikách a iných problémov súvisiacich s nedostatkom vápnika). Morská riasa obsahuje okrem komplexného spektra živín v ľahko prijateľnej forme aj široké spektrum biologicky aktívnych látok vrátane rastlinných hormónov zo skupiny auxinu a cytokininu. Balenie: 15 l.

Dodatočné parametre

Kategória: Chilli papričky
Záruka: 2 roky

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: